Muzieklessen (voor blaasorkesten)

De Fryske Blaasakademy biedt muzieklessen voor blaasinstrumenten en slagwerk. We verzorgen deze lessen in samenwerking met de plaatselijke muziekvereniging en veelal op locatie. Docenten van de Fryske Blaasakademy zijn gekwalificeerd en specialisten op het gebied van de blaasmuziek. Vooral het lesgeven in groepsverband is een specialiteit van de docenten van de Fryske Blaasakademy. Muziekmaken in een groep werkt stimulerend, maakt je extra enthousiast en zorgt er voor dat je naar elkaar gaat luisteren. De blazersklaslessen zijn alleen mogelijk bij voldoende deelname. De lesmethodes zijn modern en voorzien van CD's om het oefenen thuis leuker te maken.

In september 2010 is de Fryske Blaasakademy in Wolvega van start gegaan met het verzorgen van de lessen voor brassband Euphonia en harmonieorkest De Harmonie. Naast deze orkesten maken ook De Woudklank van Noordwolde en Crescendo uit Steggerda gebruik van de diensten van de Fryske Blaasakademy.

Vanaf september 2011 is de Fryske Blaasakademy actief in de gemeente De Friese Meren met het verzorgen van lessen voor Streekharmonieorkest Concordia uit Balk en de fanfareorkesten Euphonia uit Bakhuizen en Stêd Sleat uit Sloten.

Sinds september 2012 worden ook de lessen voor de Oldemarkter Fanfare uit Oldemarkt (Steenwijkerland) verzorgd door de Fryske Blaasakademy.

Bent u op zoek naar een goede invulling van de lessen voor de leerlingen van uw vereniging? Wilt u begeleiding in projecten op basisscholen? Wij willen dan graag iets voor u betekenen! Wanneer u contact met ons opneemt, onderzoeken we samen met u de mogelijkheden.